Aktiviteter som gör vovven lycklig

En hundägare kan med enkla medel se till att ge sin hund aktiviteter som håller den vid gott mod och fysisk hälsa. Det behöver inte bli så komplicerat som att hunden och du måste ta er till en särskild rast- eller dressyrplats. Aktiviteter kan hunden göra under en helt vanlig promenad runt kvarteret, det gäller bara för matte eller husse att inse potentialen i vardagen och ta vara på de tillfällen som finns.

Enkla aktiviteter på väg med husse eller matte

Ett mycket enkelt knep är att alltid ha med sig hundgodis i fickan. Var du och hunden än är finns det säkert en plats där du kan lägga ut mat och ge hunden uppgiften att leta upp dem på kommando. Om du ger den här aktiviteten som uppgift på olika platser är det en ny utmaning för hunden att leta upp bitarna varje gång. Det gör hunden lycklig att både få röra på sig och aktivera hjärnan på samma gång. Andra aktiviteter som är roliga för hunden och enkla för dig, är att lägg upp godis på någon slags förhöjning och säga åt hunden att hoppa upp och lära den vad den ska göra. När detta väl är inlärt vet hunden att om den hoppar upp där så kanske den får en bit hundgodis.

Ännu ett lätt exempel på aktiviteter är att plötsligt ge hunden ett sittkommando under promenadens gång, när den inte väntar sig det. Få den att förstå vad du vill och använd manövern som överraskning under framtida promenader. Det gör hunden lycklig och pigg. Förutom dessa enkla trick finns det en del aktiviteter i form av leksaker. Godisgömmor är ett sådant exempel, där det finns luckor som godiset göms under och låses fast. För att få tag på godiset måste hunden komma på hur den öppnar luckorna. När hunden lyckas få tag på godiset är lyckan stor.

Aktiviteter tillsammans med dig gör hunden lycklig